A sculptural, charred timber work cabin inspired by Wabi Sabi

This architectural garden office, inspired by a sculpture park, looks to create a meditative space for working from home.

By Hugh Metcalf | 28 July 2020

In collaboration with the NewArtCentre, this self-contained office space is the first in a series of multifunctional work spaces by British design studio Koto. 

black charred wood work cabin office - grand designs

Image: Edvinas Bruzas

Wiltshire-based NewArtCentre, perhaps best known for its outdoor sculpture park, commissioned Johnathon Little, Zoe Little and Theo Dales, co-founders of British design studio Koto, to create a sculptural cabin – part art, part functional work space. 

It’s a critical moment in the work-from-home conversation – with many more people will be looking to make more permanent adaptations to their home to allow for dedicated workspace going forward. 

Take a look this concept – the first in a series of designs – which will be available at various sizes and price points.