A clever, compact apartment in a converted factory space

Creating an internal structure from plywood pods has zoned this apartment in a factory conversion while retaining a light and lofty look. 

By Hugh Metcalf | 10 June 2020

Creating an internal structure from plywood pods has zoned this apartment in a factory conversion while retaining a light and lofty look.

SUPRBLK converted factory bedroom - grand designs

Image: Nicholas Worley

Sara L’Espérance and Michael Putman, of architecture and design studio Suprblk, turned their flat, one of the former baking rooms within the Biscuit Factory in London’s Bethnal Green, into a live-work home for city living. Arabella St. John-Parker caught up with them to find out more about their clever conversion.

What state was the apartment in when you bought it?

The original conversion to apartments in the 1980s had been quite rough and although the building is not listed, any sense of its history had been covered up or lost. A pair of awkwardly positioned service pipes had been boxed in to make a large cupboard, which also blocked up one of the south-facing windows. A false ceiling had been put in, taking some three feet off the height of the space, and the original, coloured, glazed tiles had been hidden behind plasterboard. They were a lovely surprise.